این آزمایش به منظور بررسی مطالعه اثرات استفاده از سطوح مختلف نخود خام، پخته و خیسانده بر عملکرد رشد ، راندمان لاشه و ریخت شناسی روده باریک جوجههای گوشتی انجام گرفت. آزمایش در قالب یک طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل در3 تیمار و 3سطح و 4 تکرار از جیرههائی با انرژی و پروتئین یکسان و یک تیمار شاهد و مقادیر نخود با 7 ، 14 و 21درصد و به سه صورت نخود خام، پخته و خیسانده جایگزین ذرت و کنجاله سویا شد. عمل آوری تیمارها نخود پخته شده بمدت 30 دقیقه و خیسانده به مدت 48 ساعت بود. بین افزایش وزن روزانه و مصرف خوراک در تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری وجود داشت. پختن و نیز سطوح مختلف نخود تأثیر معنی داری برمیانگین وزن بدن جوجههای تغذیه شده با تیمارهای مختلف در پایان آزمایش نشان داد. بهترین ضریب تبدیل غذائی مربوط به تیمارهای حاوی نخود پخته ودرسطح 21 درصد مصرف نخود بود. اختلافات در میزان و درصد لاشه بین نخود خام، پخته و خیسانده و اثر برهمکنشی تیمارها غیرمعنیدار بود، با این وجود در بین سطوح مختلف نخود اختلافات معنی داری مشاهدهگردید(P<0.05) بیشترین ارتفاع پرز و طول عمق کریپت مربوط به تیمار21 درصد نخود خیسانده بود.نتایج حاصل ازاین آزمایش نشان داد که میتوان از نخود بعنوان یکی از منابع خوب تامینکننده انرژی و پروتئین مورد نیاز طیور بهره برد که بهترین سطح نخود21درصد و روش عمل آوری روش پختن بود.
وکیلی, رضا, & ناهوی, مهدی. (1400). اثر سطوح مختلف نخود خام، پخته و خیسانده بر عملکرد رشد ، راندمان لاشه و ریخت شناسی روده باریک در جوجههای گوشتی. علوم و فنون دامپروری, 10(39), 3-12. doi: 10.22092/aasrj.2021.354036.1224
MLA
رضا وکیلی; مهدی ناهوی. "اثر سطوح مختلف نخود خام، پخته و خیسانده بر عملکرد رشد ، راندمان لاشه و ریخت شناسی روده باریک در جوجههای گوشتی". علوم و فنون دامپروری, 10, 39, 1400, 3-12. doi: 10.22092/aasrj.2021.354036.1224
HARVARD
وکیلی, رضا, ناهوی, مهدی. (1400). 'اثر سطوح مختلف نخود خام، پخته و خیسانده بر عملکرد رشد ، راندمان لاشه و ریخت شناسی روده باریک در جوجههای گوشتی', علوم و فنون دامپروری, 10(39), pp. 3-12. doi: 10.22092/aasrj.2021.354036.1224
VANCOUVER
وکیلی, رضا, ناهوی, مهدی. اثر سطوح مختلف نخود خام، پخته و خیسانده بر عملکرد رشد ، راندمان لاشه و ریخت شناسی روده باریک در جوجههای گوشتی. علوم و فنون دامپروری, 1400; 10(39): 3-12. doi: 10.22092/aasrj.2021.354036.1224