این آزمایش به منظور بررسی اثرات استفاده از سطوح مختلف ضایعات چمنزنی و آنزیم بر عملکرد، صفات لاشه و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی صورت گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل (4×2) شامل 4 سطح ضایعات چمنزنی (صفر، 2، 4 و 6 درصد) و دو سطح آنزیم (صفر و 025/0 درصد) با تعداد 432 قطعه جوجه گوشتی سویه راس- 308 در 8 تیمار، 4 تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار از سن 11 تا 42 روزگی در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام گرفت. استفاده از ضایعات چمنزنی تا سطح 4 درصد جیره، در مقایسه با جیره شاهد، اثرات معنیداری بر عملکرد جوجهها نداشت، لیکن سطح 6 درصدی آن موجب کاهش وزن، وزن نهایی، شاخص تولید و افزایش ضریب تبدیل خوراک شد (05/0>P). استفاده از ضایعات چمنزنی تا سطح 4 درصد جیره، اثرات معنیداری بر صفات لاشه جوجهها نداشت، ولی سطح 6 درصدی از آن درصد سنگدان را افزایش داد (05/0>P). وجود 6 درصد ضایعات چمنزنی در جیره موجب کاهش کلسترول و HDL خون شد. به طور کلی استفاده از 4 درصد ضایعات چمنزنی در جیره جوجههای گوشتی اثرات منفی بر عملکرد و صفات لاشه جوجههای گوشتی ندارد، لیکن سطح 6 درصدی آن موجب کاهش عملکرد شده و درصد سنگدان را افزایش میدهد. استفاده از آنزیم نتوانست عملکرد جوجهها را بهبود دهد..
دادگر, سینا, & نوبخت, علی. (1395). اثرات استفاده از سطوح مختلف ضایعات چمنزنی و آنزیم بر عملکرد، صفات لاشه و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی. علوم و فنون دامپروری, 5(18), 69-80. doi: 10.22092/aasrj.2016.107078
MLA
سینا دادگر; علی نوبخت. " اثرات استفاده از سطوح مختلف ضایعات چمنزنی و آنزیم بر عملکرد، صفات لاشه و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی". علوم و فنون دامپروری, 5, 18, 1395, 69-80. doi: 10.22092/aasrj.2016.107078
HARVARD
دادگر, سینا, نوبخت, علی. (1395). ' اثرات استفاده از سطوح مختلف ضایعات چمنزنی و آنزیم بر عملکرد، صفات لاشه و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی', علوم و فنون دامپروری, 5(18), pp. 69-80. doi: 10.22092/aasrj.2016.107078
VANCOUVER
دادگر, سینا, نوبخت, علی. اثرات استفاده از سطوح مختلف ضایعات چمنزنی و آنزیم بر عملکرد، صفات لاشه و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی. علوم و فنون دامپروری, 1395; 5(18): 69-80. doi: 10.22092/aasrj.2016.107078