در حال حاضر سالانه حدود 2800 تن کاه کنجد در استان بوشهر بهدست میآید که پس از برداشت محصول، بدون استفاده باقی میماند. این تحقیق بهمنظور تعیین ترکیب شیمیایی و قابلیت هضم کاه کنجد در استان بوشهر انجام شد. برای انجام این کار، ابتدا مناطق دارای کشت کنجد در استان مشخص شد و سپس نمونههای مورد نیاز از کاه کنجد جمعآوری و ترکیب شیمیایی آنها اندازهگیری شد. در ادامه، قابلیت هضم کاه کنجد بهروش جمعآوری کل مدفوع، با استفاده از چهار رأس بز نر اخته شده سیاه بومی استان طی سه دوره 10 روزه بهدست آمد. نتایج نشان داد که میانگین میزان ماده خشک، پروتئین خام، الیاف نامحلول در شوینده خنثی، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی، خاکستر خام، چربی خام، کلسیم و فسفر کاه کنجد بهترتیب 3/95، 05/5، 64/57، 94/42، 87/9، 29/2، 28/1 و 16/1 درصد بود. انرژی خام کاه کنجد 4131 کالری در گرم ماده خشک بهدست آمد. میانگین قابلیت هضم ماده خشک، پروتئین خام، الیاف نامحلول در شوینده خنثی، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی، چربی خام و انرژی خام کاه کنجد بهترتیب 9/34، 66/63، 9/31، 56/34، 26/59 و 7/37 درصد تعیین شد. بهطور کلی نتایج نشان داد که از کاه کنجد میتوان در جیره غذایی بزها استفاده کرد، اما باید با روشهای مختلف عملآوری، ارزش غذایی و در نتیجه مصرف آن را در جیره بهبود بخشید.
کمالی, امیر ارسلان, دشتی زاده, محمود, & کبیری فرد, عبدالمهدی. (1395). تعیین ارزش غذایی کاه کنجد در استان بوشهر به منظور استفاده در تغذیه بز. علوم و فنون دامپروری, 5(20), 63-70. doi: 10.22092/aasrj.2017.110646.1080
MLA
امیر ارسلان کمالی; محمود دشتی زاده; عبدالمهدی کبیری فرد. "تعیین ارزش غذایی کاه کنجد در استان بوشهر به منظور استفاده در تغذیه بز". علوم و فنون دامپروری, 5, 20, 1395, 63-70. doi: 10.22092/aasrj.2017.110646.1080
HARVARD
کمالی, امیر ارسلان, دشتی زاده, محمود, کبیری فرد, عبدالمهدی. (1395). 'تعیین ارزش غذایی کاه کنجد در استان بوشهر به منظور استفاده در تغذیه بز', علوم و فنون دامپروری, 5(20), pp. 63-70. doi: 10.22092/aasrj.2017.110646.1080
VANCOUVER
کمالی, امیر ارسلان, دشتی زاده, محمود, کبیری فرد, عبدالمهدی. تعیین ارزش غذایی کاه کنجد در استان بوشهر به منظور استفاده در تغذیه بز. علوم و فنون دامپروری, 1395; 5(20): 63-70. doi: 10.22092/aasrj.2017.110646.1080