تعیین اثرات پلی ساکاریدهای غیر نشاسته ای دیواره سلولی دانه جو بدون پوشینه با و بدون آنزیم در عملکرد جوجه‌های گوشتی

نوع مقاله : مقاله آموزشی ، پژوهشی

نویسندگان

1 گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران

2 عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

3 موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

چکیده

به­منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف جو بدون پوشینه با آنزیم و بدون آنزیم در جیره، از تعداد 400 قطعه جوجه گوشتی در  قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 5 گروه آزمایشی و4 تکرار و هر واحد آزمایشی حاوی 20 قطعه جوجه گوشتی سویه آرین استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره­های حاوی سطح پایین جو (سطح10 و 15%  به­ترتیب طی دوره آغازین و رشد) با و بدون آنزیم،  جیره­های حاوی سطح بالای جو بدون پوشینه (15 و 20 درصد جو بدون پوشینه به­ترتیب طی دوره آغازین و رشد) با و بدون آنزیم و جیره  شاهد بودند. به­طوری­که دوره آغازین از 21-1 روزگی و دوره رشد از 42-22 روزگی مد نظر قرار گرفتند. در این طرح شاخص­های تولیدی شامل افزایش وزن زنده، خوراک مصرفی، ضریب تبدیل غذایی، نسبت بازده پروتئین و نسبت بازده انرژی با وزن­کشی­های هفتگی محاسبه گردیدند. نتایج این تحقیق نشان دادند که هر دو سطح جو بدون پوشینه، باعث کاهش معنی­دار عملکرد و نسبت بازده انرژی و پروتئین شدند. در حالی­که جیره­های حاوی آنزیم به طور معنی­داری، عملکرد تولیدی بیشتری نسبت به جیره­های فاقد آنزیم ایجاد کردند (P<0.05). لذا با توجه به نتایج به­دست آمده در این تحقیق می توان عنوان کرد که استفاده از جو بدون پوشینه در جیره غذایی با استفاده از آنزیم قابل توصیه است.

کلیدواژه‌ها