اثرسطوح مختلف پودر قارچ (پلوروتوس استراتوس ) در جیره همراه و بدون آنزیم روابیو برعملکرد، برخی فراسنجه های خونی وخصوصیات لاشه بلدرچین ژاپنی

نوع مقاله : مقاله آموزشی ، پژوهشی

نویسندگان

دانشکده مدیریت کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران

چکیده

در این تحقیق،192 قطعه بلدرچین ژاپنی از سن ده روزگی در قالب طرح کاملأ تصادفی به صورت فاکتوریل 4×2 با 8 تیمار و4 تکرار و 6 قطعه بلدرچین در هر تکرار تقسیم و به­طور تصادفی به یکی از هشت جیره آزمایشی اختصاص داده شدند. هشت جیره­ی آزمایشی شامل: جیره­های دارای سطوح مختلف پودر قارچ (صفر، 5، 10 و 15 گرم در کیلوگرم) با دو سطح آنزیم روابیو (صفر و 05/0 گرم در کیلوگرم جیره) بودند. وزن و مقدار خوراک مصرفی به صورت هفتگی اندازه­گیری شدند. در سن 42 روزگی، 2 قطعه بلدرچین از هر تکرار جهت اندازه­گیری خصوصیات لاشه، درصد وزنی اندام­های داخلی کشتار شدند و برخی فراسنجه­های خونی مانند گلوکز، کلسترول، تری­گلیسرید، پروتئین­کل، فسفر و کلسیم در نمونه خون سنجش شدند. نتایج نشان دادند استفاده از پودر قارچ، استفاده از آنزیم در جیره سبب افزایش خوراک مصرفی بلدرچین­ها گردید (05/0>P). افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی بلدرچین­ها تحت تاثیر مصرف پودر قارچ قرار نگرفت ولی استفاده از آنزیم سبب افزایش وزن و بهبود ضریب تبدیل غذایی بلدرچین­ها (05/0>P) شد. همچنین، استفاده از پودر قارچ به همراه آنزیم سبب افزایش وزن و کاهش ضریب تبدیل غذایی بلدرچین­ها (05/0>P) شد. خصوصیات و اجزای لاشه از جمله وزن زنده، درصد لاشه، سنگدان، پیش­معده، روده و سینه تحت تاثیر جیره­های مختلف آزمایش (05/0>P) قرار نگرفتند. ولی وزن کبد و قلب (05/0>P) افزایش یافت. استفاده از سطوح مختلف پودر قارچ و آنزیم باعث افزایش سطح فسفر، کلسترول، پروتئین­کل و کاهش تری­گلیسرید و کلسیم سرم خون بلدرچین­ها (05/0>P) شد

کلیدواژه‌ها