در این تحقیق،192 قطعه بلدرچین ژاپنی از سن ده روزگی در قالب طرح کاملأ تصادفی به صورت فاکتوریل 4×2 با 8 تیمار و4 تکرار و 6 قطعه بلدرچین در هر تکرار تقسیم و بهطور تصادفی به یکی از هشت جیره آزمایشی اختصاص داده شدند. هشت جیرهی آزمایشی شامل: جیرههای دارای سطوح مختلف پودر قارچ (صفر، 5، 10 و 15 گرم در کیلوگرم) با دو سطح آنزیم روابیو (صفر و 05/0 گرم در کیلوگرم جیره) بودند. وزن و مقدار خوراک مصرفی به صورت هفتگی اندازهگیری شدند. در سن 42 روزگی، 2 قطعه بلدرچین از هر تکرار جهت اندازهگیری خصوصیات لاشه، درصد وزنی اندامهای داخلی کشتار شدند و برخی فراسنجههای خونی مانند گلوکز، کلسترول، تریگلیسرید، پروتئینکل، فسفر و کلسیم در نمونه خون سنجش شدند. نتایج نشان دادند استفاده از پودر قارچ، استفاده از آنزیم در جیره سبب افزایش خوراک مصرفی بلدرچینها گردید (05/0>P). افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی بلدرچینها تحت تاثیر مصرف پودر قارچ قرار نگرفت ولی استفاده از آنزیم سبب افزایش وزن و بهبود ضریب تبدیل غذایی بلدرچینها (05/0>P) شد. همچنین، استفاده از پودر قارچ به همراه آنزیم سبب افزایش وزن و کاهش ضریب تبدیل غذایی بلدرچینها (05/0>P) شد. خصوصیات و اجزای لاشه از جمله وزن زنده، درصد لاشه، سنگدان، پیشمعده، روده و سینه تحت تاثیر جیرههای مختلف آزمایش (05/0>P) قرار نگرفتند. ولی وزن کبد و قلب (05/0>P) افزایش یافت. استفاده از سطوح مختلف پودر قارچ و آنزیم باعث افزایش سطح فسفر، کلسترول، پروتئینکل و کاهش تریگلیسرید و کلسیم سرم خون بلدرچینها (05/0>P) شد
خیری, فرشید, & فتح الهی, سمیرا. (1394). اثرسطوح مختلف پودر قارچ (پلوروتوس استراتوس ) در جیره همراه و بدون آنزیم روابیو برعملکرد، برخی فراسنجه های خونی وخصوصیات لاشه بلدرچین ژاپنی. علوم و فنون دامپروری, 4(16), 29-38. doi: 10.22092/aasrj.2015.106548
MLA
فرشید خیری; سمیرا فتح الهی. "اثرسطوح مختلف پودر قارچ (پلوروتوس استراتوس ) در جیره همراه و بدون آنزیم روابیو برعملکرد، برخی فراسنجه های خونی وخصوصیات لاشه بلدرچین ژاپنی". علوم و فنون دامپروری, 4, 16, 1394, 29-38. doi: 10.22092/aasrj.2015.106548
HARVARD
خیری, فرشید, فتح الهی, سمیرا. (1394). 'اثرسطوح مختلف پودر قارچ (پلوروتوس استراتوس ) در جیره همراه و بدون آنزیم روابیو برعملکرد، برخی فراسنجه های خونی وخصوصیات لاشه بلدرچین ژاپنی', علوم و فنون دامپروری, 4(16), pp. 29-38. doi: 10.22092/aasrj.2015.106548
VANCOUVER
خیری, فرشید, فتح الهی, سمیرا. اثرسطوح مختلف پودر قارچ (پلوروتوس استراتوس ) در جیره همراه و بدون آنزیم روابیو برعملکرد، برخی فراسنجه های خونی وخصوصیات لاشه بلدرچین ژاپنی. علوم و فنون دامپروری, 1394; 4(16): 29-38. doi: 10.22092/aasrj.2015.106548