مقایسه ترکیب اسیدهای چرب کوهان شتر بومی و آمیخته

نوع مقاله : مقاله آموزشی ، پژوهشی

نویسنده

عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور

چکیده

در این تحقیق ترکیب اسیدهای چرب کوهان شترهای تک کوهانه و آمیخته (یک و دوکوهانه) مورد بررسی قرار گرفت. بررسی اسیدهای چرب نشان داد که  میزان تری گلیسریدهای زنجیره‌های C8-C16 کوهان شتر بومی(تک کوهانه) کمتر از نمونه­های آمیخته است، ولی مقدار اسیدهای چرب استئاریک، اولئیک و لینولئیک درآن بیشتر از کوهان شتران آمیخته بود. میزان اسیدهای چرب اسید لینولنیک (از گروه اسیدهای چرب امگا-3) در چربی کوهان هردو نوع کوهان (آمیخته و بومی) مشابه بوده ولی مقدار اسید لینولئیک (از گروه اسیدهای چرب امگا-6) در چربی کوهان شترهای بومی بیشتر از نوع آمیخته بود. نسبت اسیدهای چرب با یک ویا چند پیونددوگانه، به اسیدهای چرب اشباع (MUFA+PUFA/SFA ) در چربی کوهان شتران بومی، بیش از نمونه آمیخته و به‌ترتیب 62/0 و 55/0 بوده است. نتایج این آزمایش نشان داد که میزان اسیدهای چرب اولئیک اسید و لینولئیک اسید (w6 ) در کوهان شترهای تک‌کوهانه و آمیخته، در خور توجه می‌باشند

کلیدواژه‌ها