اثرات اسانس سنبل کوهی بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی

نوع مقاله : مقاله آموزشی ، پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی کارشناسی ارشد ورامین

2 استادیار موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

چکیده

این تحقیق، به منظور ارزیابی اثرات پروبیوتیک، آنتی بیوتیک و روغن اسانس گیاه دارویی سنبل کوهی بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه­های گوشتی آرین، انجام گردید. تعداد 900 قطعه جوجه­ گوشتی سویه­ آرین در قالب طرح کاملا تصادفی با 5 تیمار و 6 تکراراز سن 1 تا 42 روزگی مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمار­ها شامل:1- تیمار شاهد بدون افزودنی،2-جیره حاوی آنتی بیوتیک (15/0گرم در کیلوگرم آویلامایسین)، 3-جیره حاوی پروبیوتیک (1/0 گرم در کیلوگرم پروتکسین)4- جیره روغن اسانسی سنبل کوهی (2/0 گرم در کیلوگرم) و 5- جیره حاوی روغن اسانسی سنبل کوهی (4/0 گرم در کیلوگرم) بودند. نتایج به دست آمده نشان دادند که میانگین افزایش وزن بدن و میانگین وزن بدن تحت تأثیر تیمار­های مختلف قرار گرفتند.(05/0>P). خوراک مصرفی، ضریب تبدیل غذایی، شاخص تولید، ماندگاری و وزن نسبی ران­ها و سینه  تحت تأثیر تیمار­های مختلف قرار نگرفتند.(05/0<P).بر­اساس نتایج در کل دوره تیمارهای اسانس سنبل کوهی (mg/kg 400)، بهترین عملکرد وزنی، افزایش وزن روزانه، درصد لاشه و ضریب تبدیل نسبت به سایر گروه ها داشتند لذا استفاده از سطح  mg/kg 400  قابل توجیه است

کلیدواژه‌ها